В Международния ученически конкурс ”Заедно в XXI век", който се проведе с подкрепата на Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация у нас, взеха участие над 1700 ученици от седем държави. Конкурсът е за рисунки, песни, стихове, есета, реферати и медийни презентации на български и руски език в три възрастови групи: І-ІV , V-VІІІ и ІХ-ХІІ клас.

Ясен се класира на второ място при V-VIII клас в раздел "Медийни презентации” и бе награден с едноседмичен лагер в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия”. Той се представи в конкурса с презентацията "Приятелство в писма и снимки”, в която се разказва за някогашното епистоларно приятелството на неговата майка и руско момиче, подновено в наши дни чрез социалната мрежа facebook.

Вторият национален ученически конкурс "Вазовата България“ се проведе под патронажа на вицепрезидента на България Маргарита Попова. В него се включиха повече от 525 ученици от три държави в седем направления.

Ясен Цветанов бе удостоен с първа награда в категорията "Презентации“. На церемонията по награждаването присъстваха вицепрезидентът Маргарита Попова, кметът на община Сопот Деян Донков и председателят на местния Общински съвет Марияна Кацарова.