В ролята на видеооператор се е превъплътил Йордан Манчев, младши експерт "Медиатор" в Община Мездра, а интервюто взема Даниел Драганов, старши специалист "Административно обслужване на населението", които са част от PR отдела на сегашния градоначалник.

Любопитното в случая е, че при появата на един от свидетелите на сценката, достойна за образа на "великия комбинатор" Остап Бендер, пишман "репортерът" Драганов тичешком се шмугнал в Съвета, а операторът Манчев, въпреки слънчевия октомврийски ден, през цялото време кой знае защо бил с качулка на главата.

Припомняме, че само преди броени дни упълномощени представители на ГЕРБ, Местна коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) и ВМРО подадоха жалба в Общинската избирателна комисия относно нарушения на предизборната агитация от страна на Коалиция "БСП за България": използване на публичен административен ресурс - служители на Община Мездра, озвучителна техника и техника за заснемане, в подготовката и организирането на официалното откриване на предизборната кампанията на БСП в гр. Мездра на 30 септември т. г.

Междувременно гражданка сигнализира в MediaNews, че от ранни зори днес служители и техника на Общинското предприятие "Чистота" ударно почистват площад "Македония" в Мездра. В което, по принцип, няма нищо лошо, ако изключим факта, че тази вечер там ще се проведе предизборна проява на Коалиция "БСП за България". Случайно съвпадение или не - преценете сами.

Впрочем, за пореден път обяви за въпросното мероприятие неправомерно са разлепени на нерегламентирани обществени места, в нарушение на кметската заповед, с която се определят местата за поставяне на агитационни материали.

Както казваше знаменитият герой на Илф и Петров от сатирично-хумористичния роман "Дванадесетте стола": "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се".