За членове на Областния комитет, който е с мандат 3 години, бяха утвърдени заместник-областният управител Робертино Маринов от Оряхово, Красимир Ангелов - председател на групата общински съветници на ВМРО в Общински съвет Враца, Галя Георгиева - секретар на Националната женска организация на ВМРО, Радослав Василев от Козлодуй, д-р Тихомир Тодоров от Криводол и Марин Връбчев от Роман.

В Областната контролна комисия на ВМРО - Враца влязоха: Тихомир Илчев от Мездра - председател и членове - Цветомир Марков от Мизия и Цветелина Ботева от Роман, кмет с. Камено поле.

"Никога досега в най-новата история на България Политическа партия "ВМРО-БНД" не е била така силна самостоятелно, както в настоящия момент, заяви в своето приветствие към делегатите на конференцията българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който очерта актуалната политическата обстановка в България и даде насоки за работа във връзка с предстоящите евроизбори. И аз мисля, че просто е дошло времето на ВМРО! Призовавам всички истински български патриоти да застанем единни зад кандидатите на ВМРО на европейските избори 2019!".

Отчет за организационната и политическата дейност на ВМРО - Враца през периода 2014-2018 г. представи председателят на Областния комитет Красимир Богданов. От анализа на организационното състояние стана ясно, че през отчетния период в област Враца са изградени 36 нови местни организации, като "отличници" в това отношение са общините Враца, Роман и Криводол. В момента ВМРО има 59 структури в региона, в които членуват над 400 души.

Богданов направи също преглед на представянето на ВМРО - Враца на парламентарните, европейските и местните избори, проведени през последните 5 години, от който стана ясно, че изборните резултати на патриотите в региона винаги са били над средните за страната. Той отчете своята активна парламентарна дейност като народен представител, насочена към защита интересите на жителите на област Враца и на българските общности в чужбина.

Председателят на Младежката организация на ВМРО Момчил Янков запозна присъстващите с културно-просветната дейност на патриотите през изминалия мандат, а Галя Георгиева, касиер на Областния комитет, представи отчета на Контролната комисия.

В заключение Красимир Богданов очерта пред делегатите на конференцията най-важните задачи, които стоят пред ВМРО във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент.