За MediaNews Рени Митева сподели, че е останала изненадана от наградата, тъй като не е член на СБП, но е признателна за добрите отзиви и полученото отличие.

„Получавала съм много национални награди, даже една международна, но тази най-много ме зарадва, тъй като беше съвсем неочаквано. Подадох си книгата, но дори не очаквах да я разгледат, тъй като не съм член на Съюза на българските писатели, а това е точно тяхна класация. Някакво щастливо стечение на обстоятелствата стана, че са я разгледали и така високо са я оценили.

Имаше и много хубава статия на писателя и преводач Атанас Звездинов, в която беше направен обзор на цялата детска литература през 2022 година. Там последната книга, която беше разгледана, беше моята. Отпред пишеше, че особено внимание трябва да се обърне на книгата „Копривени въженца.“

Детската книга, с която авторката печели престижната награда, е нейната четвърта поетична книга, която съдържа 34 стихотворни творби. В тях се преплитат многобройни теми и сюжети, които са както за деца, така и за вдъхновение на възрастните.

Тя е издадена с финансовата подкрепа на Община Мездра и излиза от печат под щемпела на издателство „Медиа груп“ - Враца. Илюстрациите са дело на нейната ученичка и художничка Ана Николова.

Редакторът на книгата Николай Ненов призна, че наградата е зарадвала както него, така и всички колеги и приятели на Рени.

„За мен тази награда не е изненадваща. Аз съм впечатлен от качеството на книгата, нейните литературни и стилистични достойнства. Рени заслужава още награди. В каквито и конкурси да участва, тя притежава безспорни художествени качества и определено е една стъпка напред в развитието ѝ като поетеса.

Рени Митева вече е получила покана да стане част от Съюза на българските писатели, а това, което разкри за своите читатели е, че вече работи по нова детска книга.