Съветниците ще обсъдят също изменения и допълнения в Наредбата за реда за разпореждане, управление и ползване на спортни имоти, обекти и съоръжения - общинска собственост. Промените, предложени от кметската администрация, касаят драстично увеличение на наемните цени за почасово ползване на спортните обекти - общинска собственост от спортни клубове, които развиват дейност извън територията на общината, както и въвеждането на месечни наемни цени за почасово ползване на спортните съоръжения от спортните клубове, които развиват дейност на територията на общината.

Ще бъде дискутирана и промяна в наименованието на две социални услуги - "Защитени жилища за хора с умствена изостаналост", предоставяни в Комплекса социални услуги за деца и лица с увреждания.

Кметът Генади Събков ще отговаря и на две питания на общинския съветник от коалиция "Народен съюз" Георги Валентинов - за това колко струва медийното обслужване на Община Мездра, както и за бъдещето на ученическия лагер в Шабла и на общинската почивна база във Врачанския Балкан.

Предстоящата сесия на Общински съвет - Мездра е от 17:00 часа във вторник и ще бъде предавано директно по Телевизия "Враца".