Първата такава среща се проведе в Четвърто районно управление в София. В хода на срещата органите на реда запознаха възрастните хора с това как да разпознават псевдополицаите от истинските полицаи.

Разследващите полицаи поясниха, че напоследък един от най-използваните от ало-измамници сценарии е да се представят за служителите на полицията. В много случаи обаче преди или след обаждането от мнимия полицаи, хората получават и обаждане от друг глас, в което обаждане хората са заплашвани с убийство.

Полицаите обясниха, че често измамниците искат от жертвите си да оставят в торбичка пари пред вратите си или да хвърлят торбичката през балкона. По този повод служителите на реда отново бяха категорични, че истинските полицаи никога не търсят средства от гражданите за решаването на подобни проблеми.

Полицаите дори поясниха, че има възможност настоящата кампания на МВР срещу ало-измамниците да бъде използвана като нов сценарии от обирджиите.

Според статистиката на МВР всеки ден у нас има поне по 10 опита за телефонна измама. Поне един от тези опити бил успешен, предаде Нова телевизия.
Според данните от началото на настоящата 2017 година в България са измамени повече от 500 души по познатите схеми на ало-измамниците. Задигнатите пари възлизат на над 800 000 лв.


Източник: news.bg