Среща със здравния министър Илко Семерджиев беше поискана от Момчил Младенов и се състоя в края на миналата седмица. Целта бе да се обсъди тежкото финансово положение на многопрофилната болница. В момента здравното заведение е със задължения в размер на над 12 млн. лв. Кредитори правиха няколко запора на болничните сметки, а контрагенти заплашват да спрат доставки на медикаменти и жизненоважни ресурси.

"Обсъдихме мерки за стабилизиране на областната болница. Дали спасението е в тегленето на кредит или не, как може да се оптимизира дейността на лечебното заведение и да се обезпечи неговото нормално функциониране, заяви областният управител на Враца. Той каза, че болницата е самостоятелно дружество и може да взима решения. Младенов изрази и личното си мнение, че здравният министър не може да поеме задълженията на Борда на директорите, който е в състояние да реши да изтегли кредит.

Това обаче, и според министъра, трябва да стане след обстоен анализ на финансовото състояние на лечебницата. Младенов съобщи, че министър Семерджиев е поел ангажимент да осигури експерти, които да помогнат при изготвянето на анализа. Министърът е изразил мнение, според което, въпреки че представителят на държавата се е въздържал при гласуването за вземане на кредит, той може да бъде изтеглен, щом Съветът на директорите реши, че това е единственият начин за оцеляване на болничното заведение.