"Преди броени месеци беше открит ремонтираният участък от пътя Враца - Криводол, като изпълнител на обществената поръчка беше една от големите фирми в България, специализирана в пътното строителство, се казва в обосновката на актуалния въпрос. Неприятно впечатление обаче, оставя мнението на хората за недобро изпълнение на поръчката. Живеещите в близката вилна зона са силно възмутени от безогледния начин, по който разчистващата техника унищожи насажденията, намираща се от двете страни на пътя. Голяма част от дърветата и храстите са посадени и облагородени от същите хора.”

Министър Павлова, която наскоро лично инспектира ремонтирания участък, заявява в отговора си, че няма несъответствия в качеството на изпълнение на обекта. "Всеки непредубеден гражданин обаче, може и с просто око да види неравностите по пътя и сляганията на определени места, особено в участъка от разклона за с. Лиляче до табелата на гр. Криводол. Те могат да създадат бъдещи проблеми“, коментира Богданов.

Според народния представител, подобни проблеми съществуват вече с обходния път на Враца, където за двете години от пускането на обекта в експлоатация са станали 52 пътно-транспортни произшествия. "Този брой надвишава в пъти броя на ПТП-тата в други подобни участъци. Несъстоятелен е отговорът на мой въпрос до министър Павлова, че това се дължи само на несъобразена скорост от страна на водачите. Явно става въпрос за недобро планиране и изпълнение на поръчката. Неотдавна бях информиран за сходни проблеми и с обхода на Монтана“.

На срещата бяха обсъдени също трудностите, които изпитва бизнесът в Криводол поради липсата на подготвени кадри, както и проблемите в образованието и тези на възрастните хора.

Присъстващите благодариха на народния представител за подкрепата към жителите на Криводолска община през последните години, изразяваща се в дарения за оборудване на кабинетите по история и география в СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Криводол, организиране на среща между Регионалното управление на образованието, кмета на Криводол и представители на местния бизнес по проблемите на професионалното образование, подпомагане на детската градина в с. Краводер при закупуването на климатик, детски играчки и оборудване, както и при изграждането на войнишкият паметник в селото, организиране на съвместни изяви с НЧ "Никола Й. Вапцаров" - Криводол, участие на деца от общината в Програмата за патриотично възпитание, ремонтиране на моста в с. Добруша и на пътя Криводол - Враца, подкрепа пред Министерския съвет на исканията на Централния кооперативен съюз, защита на справедливите искания на Съюза на ветеринарните лекари в България, организиране на семинар в общинския център, посветен на проблемите в животновъдството и възможностите, които дават програмите с европейско финансиране, даряване на отоплителна печка за Пенсионерския клуб в с. Градешница, посещение на представители на пенсионерите от Криводол в Народното събрание.

По покана на Красимир Богданов следващата седмица жители на община Криводол отново ще посетят парламента.