Последният ѝ сборник съдържа 36 разказа и 6 миниатюри, всички звучащи интимно и истински. Част от тях са вдъхновени от реални случки в живота на авторката.

„В нея съм събрала всички разкази, които съм писала за конкурси, предизвикателства, писани между колегите писатели, в различните групи в интернет, в които участвам. Идеята за заглавието дойде от това, че в последно време всички пишем на компютър, всяка буквичка натискаме с пръст, от там се съчетават буквите, става дума, така се изгражда целия текст.“

Павлина Русева - секретар на Литературния клуб, представи накратко биографията на авторката и припомни, че тя гостува за втори път в Мездра, след като преди две години представи предишните си две книги – „Неродена мома“ и „Близо до сърцето“.

„Представянето на книга, срещата с автор, винаги е празник за душата, каза на премиерата Павлина Русева, секретар на Литературен клуб "Христо Ботев". И особено в атмосферата на историчност, каквато ни предлага Археологически комплекс „Калето“. Тя представи накратко авторката и припомни, че Гергана гостува за втори път в Мездра, след като преди две години представи предишните си два сборника с разкази – „Неродена мома“ и „Близо до сърцето“.

Гергана е родена във Враца, психолог, член на Конфедерацията на българските писатели във Враца и на дамски писателски клуб „Фортуна“. Има няколко награди от литературни конкурси, публикации в сборници и периодичния печат.

„Всеки един пишещ човек знае, че това, което е на върха на пръстите, е и от сърцето, споделя редакторът на книгата Валентин Попов. В случая дори не е пресилено да се каже, че сърцето и душата на всички тези разкази са намерили естествена форма чрез пръстите на Гергана и оживяват на белия лист в прекрасната й книга.

Докато редактирах книгата, не можех да избягам от усещането, че надничам в един реален свят, населен с истински хора, който обаче е твърде привлекателен и щастлив, дори в нещастието си. Нали знаете как след дъжд въздухът е някак по-чист и всичко изглежда далеч по-„триизмерно“ от обикновено. По същия начин се чувствах и на върха на пръстите на Гери. Освен това през цялото време сякаш усещах стила и светогледа на безкрайно обичания от мен О’Хенри.“

Събитие уважиха близки и приятели на Гергана, както и културни дейци от града. Те имаха възможност да чуят откъси от книгата и предистория на част от разказите. За финал авторката получи цветя и раздаде автографи.