Вече пета година Театър на приказката - София гостува на българските деца в различни части на страната. Над 8 770 деца в страната вече са убедени в ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки. Много от тях са убедили семействата си да събират разделно у дома. По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля.

От създаването си до днес "Екопак България" е приел за своя мисия да възпитава децата в цялата страна в отговорно отношение към природата в ежедневието си. Чрез най-малките зелените послания стигат и до възрастните. Децата научават от спектакъла, че разделното събиране на отпадъците е необходимо, за да могат те да бъдат рециклирани и да заживеят нов живот.

Всички деца, които присъстват на представлението, участват активно в състезания по сортиране на отпадъци, пеят, танцуват, а накрая всеки си тръгва с подаръци - комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата Хартояд, Пластоядка и Стъклояд.

"Децата се забавляваха много на кукления театър. Ние имаме диск на "Екопак България" и децата знаят песничките, които ги учат да пазят природата", коментира след представлението Йорданка Дамянова, старши учител в Детска градина "Слънчице".