Всеки комплект съдържа екологична саксия от рециклиран материал, биотор и/или торопочвена смес, жълъди от червен дъб и семена от явор, подробни инструкции за засаждане и грижа във видеоформат и на хартия, опаковъчен материал и етикети за всяка саксия, с които децата да отбележат кога и от кого е засадено дръвчето.

Образователни детски комплекти за засаждане на дървета са предназначени за деца от началния образователен курс (I-IV клас), както и за деца в по-големите групи в детските градини.

След една до две години отгледаните дръвчета ще бъдат засадени в градска среда, което ще направи гр. Мездра и селата от общината още по-зелени и красиви. Като награда и благодарност за участието си в това голямо добро, Общината и децата ще получат почетни сертификати.

В рамките на инициатива "Гората.бг - 100 000 садим гора" 90 хиляди деца у нас ще получат комплекти за отглеждане на собствено дърво.

Само през последните 8 години, благодарение на "Гората.бг" и с участието на хиляди доброволци, на територията на цялата страна са засадени над 625 000 нови дървета.

СЛЕДВАЩАТА ЦЕЛ: Милиони дървета за България!

Това е една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови дървета за България!, споделят организаторите на кампанията.

Ние вярваме, че всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока.

Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения, цялата Вселена ще ни помогне!

Така и се случи!

Благодарни сме за подкрепата на всички, които ни подкрепиха.

Поканете и Вашите приятели да ни подкрепят, само заедно успяваме и ето вече имаме над 625 000 дървета!

Благодарим Ви за подкрепата! Земята Ви Благодари!

ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ В НАШАТА ЦЕЛ: Милиони дървета с участието на колкото се може повече доброволци, млади хора и деца.

БЛАГОДАРИМ ВИ!