След гостуването на представители на партьорските организации в България през декември 2018 г., в Литва през февруари 2019 г. и в Испания през май 2019 г., дойде ред и на координаторите по проекта. Учениците отново бяха настанени в приемни семейства, в които прекараха една седмица.

Програмата включваше както работни срещи по проекта, така и посещения на културни забележителности и атракции. Всички участници бяха приветствани от кмета на община Фокша̀ни Кристи Валентин Мисайла и от представител на местния инспекторат по образованието в градската концертна зала, където училището домакин беше подготвило концерт в чест на визитата на партньорите по проекта. Румънските ученици представиха народни песни и танци, както и сценки на английски език, свързани с тормоза в училище.

След забележителностите, които разгледаха представителите на петте учебни заведения партньори по проекта, бяха Мавзолеят на героите (Мавзолей на Матеяш) и известният в цял свят замък Бран близо до гр. Брашов, популярен като замъкът на Граф Дракула. Те посетиха също най-старата ботаническа градина в Румъния - тази в културната столица на нашата северна съседка - гр. Яш, който се намира в историческата област Молдавия.

Учениците и преподавателите се включиха в разнообразни дейности и уъркшопове, организирани от училището домакин - изработване на книгоразделители и кукли в традиционни костюми, спортни игри, танци, моделиране, рисуване, въпросници за тормоза и др. Проведоха срещи с училищния психолог, както и с представители на неправителствената организация "Спасете децата", която защитава правата на децата и ги включва в програми за образователна и социална подкрепа.

Домакините показаха своето гостоприемство като спретнаха традиционна софра, която много се доближава до българската - показаха как правят сарми с лозови листа, които след това всички опитаха, както и домашно приготвени лютеници, сладка, сирена, салати и, разбра се, прочутият румънски качамак мамалига.

Като заключение на дейностите по проекта беше организиран флашмоб в центъра на града с ученици от всички държави, които танцуваха с надписи "Не на тормоза". Събитието бе заснето от местната телевизия.

Визитата завърши с прощална вечеря, на която участниците получиха сертификати и си размениха подаръци. Последната работна среща по проекта ще се състои в гр. Орду, Турция в края на месец април 2020 г..