Доброволците продължили своето търсене и изборът пада на болницата в Мездра. Кувьозът, който е бил подготвен за Берковица, сега ще отиде за следващата болница в списъка. И това е болницата в Мездра!

Преди 10 години получават кувьоз втора употреба, т. е. рециклиран. Това ще рече, че вече вероятно е бил на 10-20 години. Проблемът с рециклираните кувьози е, че вече са остарели и се повреждат по-често от новите.

Друг проблем е, че за по-старите модели е много трудно да се намират резервни части. Особено ако вече не се произвежда. Преди известно кувьозът в Мездра е спрял да работи. Въпреки опитите да бъде ремонтиран, възникналите проблеми са били невъзможни за отстраняване. Това наложило да се вика линейка или да се транспортират със собствен превоз всяко недоносено бебе или такова с проблеми при раждането до Монтана или София.

Настоящият кувьоз за болницата в Мездра е осигурен от Сдружение "Заедно можем". Доброволците се обръщат с призив към всички - хора или организация, които искат да помагат със средства или по друг начин, да се свържат с тях, за да обсъдят как да достигат по най-добрия начин до болниците.

Съвсем скоро нови кувьози ще пристигнат и в болниците в Бяла Слатина, Харманли и Първомай.

"Не остана незабелязан силният старт на инициативата "Kапачки за бъдеще" в гр. Мездра!, коментира по този повод Мирослав Аспарухов, художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл "Мездра", по чиято инициатива преди известно време Мездра се присъедини към националната капания. Общите усилия на населението от община Мездра даде бързо резултат! Благодарим ви "Капачки за Бъдеще!"