Днес представители на Ансамбъл "Мездра", по чиято инициатива благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" намери своите последователи в община Мездра, предадоха събраното количество капачки в пункта, който беше разкрит пред стадион "Христо Ботев" във Враца. Те получиха грамота за дарение, подписана от организаторите на кампанията фитнес инструктора Лазар Радков и Мартина Йорданова.

"Скъпи приятели от община Мездра

(ученици, учители, детски градини, читалища и граждани), включили се в каузата "Капачки за бъдеще", заедно успяхме да съберем 200 кг капачки само за месец, споделиха по този повод в социалната мрежа танцьорите от Ансамбъл "Мездра" с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов. Те вече са при Фондация "Лазар Радков".

Голямо БЛАГОДАРЯ на всички хора, изпълнили "металното сърце на Мездра" с топлота, доброта и надежда за бъдеще!"

Досега в рамките на кампанията в цялата страна са рециклирани повече от 70 тона пластмаса, а със събраните средства са закупени шест кувьоза, които са дарени на общинските болници в Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа.

Благотворителната кампания "Капачки за бъдеще" в гр. Мездра ще продължи и занапред. Всеки, който желае да подкрепи благородната кауза, може да се включи в голямото събиране на капачки в полза на болниците в малките общини като донесе събраните от него пластмасови капачки в пункта пред Читалище "Просвета".

Хора като теб! Хора, на които им ПУКА и които искат да ПОМАГАТ!

Защото колкото повече капачки съберем - толкова повече кувьози ще осигурим на нуждаещите се болници! ♥

И колкото повече ставаме - толкова по-бързо ще събираме средства за така нужните кувьози!

И знаем, че ще успеем, защото "Заедно можем повече!"