© ЕПА/БГНЕС, Владислав Терзийски

Илон Мъск дори е направил резервация в ресторант в село Стакевци за април, коментира Боян Минков:

"От името на Общински съвет снощи изпратих официална покана до Мъск да посети Белоградчик и Стакевци, за да види къде е роден човекът, който е направил възможно пътуването в Космоса- една тема, която смятам, че живо би развълнувала Мъск. Разбрах, че след моята покана Филип Захариев, който има файн дайнинг ресторант в Стакевци, е получил резервация от Мъск за април месец... Аз лично нямам отговор на моята покана..."

Коментар на фотографа Владислав Терзийски:

"Самата фотография представлява един кадър, който съм го гонил много време, за да случа този хубав изгрев. От една страна гъделът за мен като автор е, че снимката е направила впечатление. От друга страна- това е България. Така че, двоен е кефът, че Илон Мъск е споделил снимката."

Вчера стана ясно, че и министърът на туризма Илин Димитров е поканил Илон Мъск да посети България.

"Скъпи, Илон, Снимката е от България! Каня Ви да видите това място (Белоградчишките скали). Ние разполагаме с много други уникални забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е открито у нас. Елате да ги видите!", коментира реакцията на Мъск министърът.

Милиардерът Илон Мъск е приел поканата на министъра на туризма Илин Димитров и ще посети България следващата година (2023 година), вероятно в края на април. Това стана ясно от пост във Facebook на Димитров.

"И... да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове - сговорна дружина, планина повдига (в случая- Мъск довежда)", написа министърът на туризма.