© БГНЕС

Българският фотограф Владислав Терзийски публикува свой кадър на Белоградчишките скали в Twitter. Изненадващо новият собственик на социалната мрежа Илон Мъск се впечатли от публикацията и я сподели, а в коментарите сравни кадъра с играта "Огненият пръстен" ("Elden Ring").

"Elden Ring" е екшън ролева игра, разработена от FromSoftware и публикувана от Bandai Namco Entertainment. Режисиран е от Хидетака Миядзаки, а изграждането на света е осигурено от фентъзи писателя Джордж Р. Р. Мартин.

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи. Сред красотата на белоградчишките скали, в двора на крепостта, се реализира за седма поредна година, идеята на академик Пламен Карталов - летен фестивал „Опера на върховете“. Под открито небе любителите на операта и балета са свидетели на необичайни сценични решения и режисьорска интерпретация.

Публиката се наслаждава на изкуството на артистите от Софийската опера и балет и гостуващи изпълнители, режисьори и музиканти, каза Росен Младенов, зам.-кмет на Белоградчик.

Πpeз нoeмвpи минaлaтa гoдинa Илон Мъск cтaнa пъpвият чoвeĸ в иcтopиятa cъc cъcтoяниe oт 300 милиapдa дoлapa, като към днешна дата той продължава да бъде най-богатият човек на планетата, според класацията на Forbes.