"Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един "Викторгейт" за вас утре и да го обявя например"
Думите са на вицепремиера Валери Симеонов отново към Виктор Николаев в същото предаване (06.10.2017 г.), в което Антон Тодоров изпусна своята реплика.

"Има понякога някакви идиоти, които ни връщат в изходна позиция, но това е животът"
Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар за първите 100 дни от третото си управление. В типичен стил, Борисов си писа отлична оценка, защото нямало нито ден, нито нощ, в която правителството му да не е работило с пълни сили.

"Русия ни е дъщерна страна, те са наше създание"
Думите са на лидера на "Атака" Волен Сидеров в интервю за сутрешния неделен блок на БНТ, предупреждавайки, че може би това изказване звучи шокиращо, но е истина.

"Гейовете хем искат да правят прайдове, хем като влязат във властта, се крият"
Фраза на депутата от "Воля" и заместник-председател на парламента Веселин Марешки, според когото точно прикриването на различни зависимости - хомосексуални, хетеросексуални, от алкохол и наркотици, може да бъде използвано. Тогава той изрично каза, че няма нищо против хомосексуални да бъдат народни представители.

"Колко цивилизован е един народ и една държава, често се съди по тоалетните, аз лично не бих отишъл да откривам тоалетна"
Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира темата с откритите от вицепремиера Валери Симеонов тоалетни на ГКПП "Калотина" в ефира на bTV.

"Трябва ли всяка жена, която е минала през моя живот, след това да я веят като байрак?"
Това попита Бойко Борисов по повод предложението на ГЕРБ да отпадне давността за престъпления по време на приватизацията, което бе обвързано с името на бившата му приятелка Цветелина Бориславова.

Иво Христов
Иво Христов

"80% от населението са дебилни и не могат да се подписват. Когато имаш един оскотял, необразован и примирен народ, манипулацията става много лесна"
Това заяви депутатът от БСП Иво Христов, с което си спечели и първото място за цитат на 2017 г.

"За мен мажоритарната система е ОК – аз съм достатъчно разпознаваем, дори нощно време"
Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира какво му е мнението относно въвеждането на мажоритарен вот с абсолютно мнозинство в два тура.

"Не мога да приема, че скърцащи със зъби от злоба журналистки ще ми дават оценки и квалификации"
Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в специална позиция, разпространена от правителствената пресслужба, в която той посочва, че дава 24-часов срок на медиите bTV, Нова телевизия, БНР и БНТ, за да му се извинят.

"А вие защо използвате такава силна дума като "шайка"? Ще ви изяде хляба. Тя и колежката ви (бел. ред. - Анна Цолова) беше тръгнала в една посока и вече виждам, че липсва столчето ѝ".
Това каза на водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев ексдепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Думите му предизвикаха вълна от възмущение и му костваха мястото на народен представител в парламента.

Божидар Димитров
Божидар Димитров

"Нито Москва, нито Русия са казали нещо за българските евреи – казала го една пикла без цици"
Така бившият вече директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров коментира изказването на говорителката на Руското външно министерство Мария Захарова, според която Червената армия всъщност е спасила българските евреи.

"Господин Радев дълго време се опитваше да вдигне самолета, но му трябва явно по-силен политически "Трибестан"
Това заяви в ефира на Нова телевизия ексдепутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, като коментира напрежението в пленарна зала, насочено и към държавния глава по темата с изтребителите "Грипен".

"Най си харесвам определението "Генерал Деси"
Думи на Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев, по повод коментарите за нея в публичното пространство.

"Вероятно брат ми трябва да постъпи в манастир, за да не предизвиква вълнение"
Такова заключение направи пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев в коментар за един от многото "гейтове" през тази година - "Габровогейт".

"Никой от Патриотите не е дошъл да папка, а пък известно е, че ние слушкаме"
Думите на са министъра на отбраната Красимир Каракачанов по повод дебатите около втория лифт на Банско.

Румен Петков
Румен Петков

"Един палячо шета по плажа – това не е политика"
Така Румен Петков коментира пред bTV проверките по Черноморието от страна на вицепремиера Валери Симеонов.

"Ще има още по-силно квичене от кочината, защото идва… Коледа"
Това заяви лидерът на партия "Да, България" Христо Иванов на предизборна среща във Велико Търново. Той направи коментара, когато сподели тезата си, че през последната седмица преди изборите срещу неговата партия ще има още по-силни атаки.

"Аз съм с аналогово съзнание"
Това призна президентът Румен Радев по време на встъпителното си слово на откриването на ежегодния форум Webit в "София Тех Парк".

"Викам, да дойде Корнелия да ми санира у Банкя къщата"
Така премиерът Бойко Борисов коментира критиките на опозицията към санирането.

"Как да няма – има начини някой да ти каже как да си вършиш работата"
Така ексводещата на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова коментира дали може или не може да се "подскаже" на проверяващите за нередности в министерствата какво да проверяват и какво не.

Източник: actualno.com