По традиция церемонията за откриване на новата учебна година започна с издигането на националния флаг на Република България и изнасяне на училищното знаме. Тържествен водосвет отслужи енорийският свещеник отец Пламен Кръстев, който благослови учениците и учителите.

Директорът на училището – Галя Богданова отправи поздрав към учениците, като им пожела да бъдат здрави, успешни и мотивирани за нови знания.

„Скъпи ученици, това е преди всичко вашият празник. Стъпките по пътя на знанието са бавни и трудни, но винаги носят видим и траен резултат. Той е гарант за вашето развитие и успех. Вие сте тези, които създават утрешното общество, ще съхраните България и българското.

Мили първокласници, радвайте се на вашия първи учебен ден. Пожелавам ви нестихващо любопитство към новото и познанието. Умението да четете, смятате и разбирате, ще отвори нови врати и съпътства през целия житейски път.

Бъдете здрави и ученолюбиви. Честит празник на всички и на добър час!“

Своите пожелания за новата учебна година оправиха още Калинка Вълковска и Юлия Иванова.

По време на тържеството директорът на учебното заведение награди част от учениците за доброто им представяне през лятото на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц.

Богданова заяви, че са взети всички предпазни мерки и отново подчерта, че педагогическият персонал е готов както за присъствено, така и за електронно обучение.