Редакционната колегия на вестника бе подготвила кратко представяне за Милица Мирчева, която има десет лични рекорда, постигнати за 7 години, и заема най-високите позиции в световната ранглиста. Макар че е завършила висше образование в университета във Флорида, тя е българка и издига с гордост националния флаг на златната стълбица.

Малките журналисти задаваха въпрос след въпрос. Първият бе истински изненада и развълнува госта. Снимките от семейния албум, на които Милица е в първи клас, я върнаха в най-хубавите детски години. Тя разказа за запечатания мил спомен с любимото плюшено мече, с което дълги години не се е разделяла.

Вторият въпрос бе свързан и с голяма изненада. „Дежурният репортер“ бе записал послание от най-близката приятелка на Милица в Мездра. Шампионката с умиление сподели, че не са се виждали от няколко месеца и истинското приятелство е най-ценният дар за хората, а те имат специална връзка.

Лекоатлетката е сертифициран консултант по хранене и Уелнес. Тя обясни с какво се храни един шампион и защо трябва да се внимава с мазнините. Заедно с Мартин Марков са основатели на българско приложение за бягане Vitesse Running, което разработва индивидуални тренировки. Приложението е за всеки, който иска да спортува, а не само за атлети. Има различни раздели и може да се използва като виртуален треньор, ако човек избере какво иска да тренира, приложението му изготвя индивидуален план.

На въпроса коя е нейната дисциплина, състезателката призна, че най-вероятно това ще бъде маратон. Най-добрата бегачка на България за 2020 г. каза на децата, че не се фокусира върху това, че е определяна като най-добра. За нея е важно е да оценяваме хората, когато могат да постигнат нещо максимално. А вкусът на победата е сладък, но бързо изчезва.

В интервюто Милица разкри, че Америка е специално място, харесва живота там, но избира да се върне в България. Далечната Кения пък я привлича, защото там са най-добрите бегачи в света и иска да види как живеят. Кения е красиво място, начинът на живот е друг, хората не са обременени от интернет и телевизия, а бягането е оцеляване.

С „машина на времето“ малките репортери върнаха своя гост в 2013 година. Така разбраха, че това е една от най-трудните години за Милица. Смятала, че леката атлетика не е нейният спорт, дори първата и треньорка я съветвала да се откаже. Родителите и се притеснявали, защото бягането я отделя от всичко останало. „Направих избор, отделях време и поех риск. Бях на 32 място в дисциплината крос кънтри, което е много разочароващо. На следващата година станах втора.“

Първият гост на виртуалната реалност отправи послание към децата - бъдещето е за смелите. Пожела им да намерят баланса, да бъдат щастливи, да помагат на другите и да постигат успехи.

Директорът Галя Богданова връчи на Милица Мирчева Ученическа книжка, в която е вписана оценка "Отличен 6" за учебен предмет "Лека атлетика - моята вечна любов" и плакет за почетен ученик на Иновативно основно училище "Св.св.Кирил и Методий".