Така например, в областта на неонатологията увеличението е с 20-30% или от 1440 до 1670 лева. Увеличението на клиничните пътеки за лечение на деца е също с 20-30% или от 840 до 2 400 лева, съобщава "Монитор".

На сто процента е увеличена клиничната пътека за септични (бактериални) артрити и остеомиелити при деца под 18-годишна възраст - 2400 лева.

С 30 на сто се увеличават тези за диагностика и консервативно лечение на онкологични и онкохематологични заболявания в детска възраст – 1300 лева.

Проектът на Анекс към Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2018 г. ще бъде публикуван на официалната интернет страница на НЗОК.

За да се обезпечат финансово увеличените цени на клиничните пътеки, Надзорният съвет реши да се освободят средства в размер на 50 000 хил. лв. от резерва за плащания в болничната помощ.

Няма да има проблеми с отчитането на изпълнителите на болнична медицинска помощ по сключените им договори с НЗОК, тъй като промените, приети с Проекта, ще бъдат технологично обезпечени в информационната система на касата, заявиха от там.


Източник: dnes.bg