В изключително оспорван двубой на финала локомотивци отстъпиха пред домакините от Фрегата (Бургас) с 21:18 гола и спечелиха сребърните медали в турнира. Трети се нареди Шугар (Плевен), следван от Чардафон (Габрово), Поморие и Шумен.

Мездренските хандбалисти заслужиха и две индивидуални награди. За най-добър вратар бе определен Петър Ганев, а за най-добър защитник - капитанът на отбора Милен Валентинов. Отличието за най-полезен състезател получи Мартин Николов, за най-добър треньор - Десислав Симеонов, голмайстори на турнира станаха Атила Хасан и Наско Гроздев с по 30 точни попадения, а наградата за най-малък състезател взе Станислав Василев, всичките от Фрегата (Бургас).

"Със страхотна игра във всички мачове ХК Локомотив (Мездра) доказа,че е най-добрият отбор в България на тази възраст, заяви след финала водачът на мездренския отбор Георги Валентинов. Това не е само моето мнение. Това казаха и ръководителите на всички участващи отбори. Звездата на отбора свети толкова силно, че въпреки всички опити да ни засенчат, имат още много да учат. Няма как да спестя и факта, че ако в целия свят казват: „У дома и стените помагат”, то в Бургас помагат и стените, и съдиите, дори и делегатът. Показателно е, че в Бургас има още два клуба, а те не участваха в турнира. Питам се дали това не е отговорът на въпроса: Защо в България спорт няма?”.

М14 на Локо (Мездра) играха в състав: Петър Ганев, Валентин Гачев, Илиян Младенов, Милен Валентинов (кап.), Божидар Симеонов, Теодор Ангелов,Деян Дачев, Йохан Марков, Християн Цветков, Цветелин Петров, Габриел Георгиев, Георги Вълков и Жоро Иванов.

Тази неделя, 30 април, Мездра ще бъде домакин на поредния турнир от първенството по хандбал в Зона "Витоша" при юношите младша възраст. В него, освен домакините, ще се включат отборите на Интер (Благоевград) и на Пирин 94 (Гоце Делчев).