Мачът започна равностойно, но гостите от Мездра дадоха заявка, че са дошли за победа, наложиха бързо темпо и овладяха сигурно централната част на терена. С бързи контри заиграха по двете крила, сменяйки посоката на нападението и в 23 минута след поредна атака, Кристиян Димитров засече с глава отлично подаване отдясно и откри резултата 0:1.

Домакините от Славяново отвърнаха с опит за бърза контра, но бранителите в „червено-черно“ не допуснаха изненади. Последваха разменени атаки и към двете врати, но едва в края на полувремето нападателят на домакините Митко Русанов успя да използва разбъркване в наказателното поле на „локомотивци“ и възстанови равенството 1:1.

Втората част на мача започна с разменени атаки, при които играчите от „Вихър“ на два пъти нацелиха гредите и направиха няколко сериозни пропуска. Гостите от Мездра обаче изчакваха своите минути и те не закъсняха. Така в 80-та минута върналият се след контузия Асен Русинов нахлу отляво и стреля неспасяемо във вратата на домакините, правейки резултата 1:2.

Предвкусвайки победата, мездренчани вдигнаха оборотите и в 90-та минута Васил Калоянов отбеляза красив гол за 1:3 в полза на „железничарите“ от Мездра, с който оформи и крайния резултат.

Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов заяви след края на срещата, че е изключително доволен не само от трите точки, но и от играта на целия отбор. Той каза, че очакванията за труден мач са се сбъднали, отборът като цяло продължава да показват израстване и добра игра. „Всички се раздадоха на 100%, спазваха тактическата дисциплина и играха на границата на разумния риск“

В следващия кръг - 13 април (събота) от 17:00 ч, ОФК Локомотив (Мездра) приема отбора на „Партизан" (Червен бряг).