Работна среща се е провела с участието на Областният управител Малина Николова и народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, проф. Велизара Пенчева, ректор на Русенски университет и представители на академичното ръководство. Обсъдени са възможностите за партньорство между висшето училище, средните учебни заведения, институциите и бизнеса от област Враца с цел обучението на студенти в различни и търсени инженерни специалности. Участниците са се обединили около идеята за създаването на Център за продължаващо обучение във Враца, който да подготвя специалисти, според изискванията на фирмите в областта.
Малина Николова e подчертала на работната среща, важността от добрата подготовка на специалисти в областта на техническите науки. В срещата са участвали още, чл. кор. проф. Христо Белоев, председател на Общото събрание на Русенския университет, заместник-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение проф. д-р инж. Пламен Даскалов, заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р инж. Пламен Кангалов и Валерий Гегов. Участниците са набелязани множество съвместни дейности. Предложено е в началото на месец октомври да се организира среща на випускниците на Русенския университет от област Враца. Кръглата маса ще събере заедно поколения, завършили образованието си в Русе, които да споделят професионалния си опит. Другата възможна форма на партньорство е осъществяването на съвместни научно-изследователски проекти е обяснила проф. Пенчева. Академичното ръководство се ангажирало да осигури провеждане на обучение по магистърски програми, като възможност за надграждане на образователната степен.
Предстои да се проведе Информационна кампания, чрез която ще се разяснят на бъдещите студенти възможностите и специалностите, които Центърът за продължаващо обучение във Враца ще предлага, както и необходимите документи за тяхното кандидатстване. „Сигурни сме, че завършилите ще имат добра професионалната реализация, както и в това, че фирмите имат възможност да осигурят стипендии и бази, за да подготвят кадри за производството си” - уверила академичното ръководство Петя Аврамова.