© НКИЗ

Наскоро НКИЗ подписа и Меморандум за сътрудничество с Китайския център за развитие на информационната индустрия. Това стана по време на формата +16+1", който се проведе миналата седмица в София. Меморандумът е за изграждане и управление на платформа за обществени услуги "Дигитален път на коприната", съобщиха от компанията.

"Като компания, която е инструмент на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции и за разширяване на инвестициите в български компании, считаме, че можем да сме полезни за подпомагането на китайските инвестиции у нас", обясни Барес.

НКИЗ бе представена и в съпътстващ събитието Бизнес форум, на който участваха над 200 китайски компании и 600 бизнесмени от Централна и Източна Европа.

Барес припомни, че важен фактор при избора на инвестиционна среда, освен местоположението и инфраструктурата, е и наличието на работна ръка. Затова и държавната компания работи активно с университетите и с професионалните гимназии.

НКИЗ съобщи и че вече работи по създаването на Индустриална зона Кърджали, с обща площ близо 95 декара. Компанията си сътрудничи и с Община Стара Загора. Местната власт там предлага за индустриални цели терен от 115 декара, разположен до магистралата.

Източник: focus-news.net