Жълт код за ниски температури е обявен в областите - Видин, Монтана, Враца, София, София Област, Кюстендил, Плевен, Перник, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Габрово, Русе, Разград, Стара Загора, Силистра, Търговище, Шумен, Ямбол, Добрич, Варна, Бургас.

По Черноморието облачността ще е значителна. На места ще има валежи от дъжд, който ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще духа силен северен вятър и с него застудяването ще продължи. Дневните температури ще са предимно между минус и. Температурата на морската вода е -10°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 4 бала.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, които още преди обяд ще отслабват, до вечерта в повечето райони и ще спрат. Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток и с него ще се създават условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и към 14:00 часа на височина 1200 м ще бъде минус, на 2000 м - около минус .

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево. В сряда ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус и максимални около нулата. Вятърът ще отслабне, само в крайните източни райони ще остане до умерен от север, в четвъртък ще се ориентира от запад и с него относително ще се затопли.