През деня облачността ще продължи да намалява, след обяд над много райони до предимно слънчево време. Над източните райони облачността ще се задържи значителна, но ще е без валежи и там вятърът от север-североизток ще отслабне до умерен.

Ще остане студено с минимални температури между минус 10° и минус 5°, малко по-високи по морския бряг, в София – около минус 8°; максималните ще са между минус 2° и 3°, в София - около минус 1°. Атмосферното налягане ще се задържи значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът от север-североизток постепенно ще отслабва, но сутринта на места ще е временно силен. Максималните температури ще са 0-3°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала с тенденция да отслабва.

Над планините

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, но ще е без валежи. До края на деня ще намалява, в масивите от Западна България до предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

В петък

В петък ще бъде слънчево, а в събота с временни увеличения на облачността, средна и висока. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в много райони временно ще стихва. Температурите ще се повишават бавно, в събота минималните ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните - между 2° и 7°.