Времето е обявено за потенциално опасно в областите: Перник, област София, Софийска, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич.

За столицата синоптиците предупреждават, че минимални температури ще са от -14 до -9°С.

В петък облачността ще намалява до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Максималните температури ще са между минуси .

В столицата максималната температура ще е около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните - облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 m ще е около минус , на 2000 m - около минус .

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е до умерен от запад-северозапад.

В събота ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус и максимални - между минус и .

В неделя ще започне затопляне.