Така бургазлии се върнаха на 3-о място във временното класиране с 10 победи, 2 загуби и 29 точки. "Монтана" пък е 7-и с 8 победи, 4 загуби и 24 точки. В следващия кръг "Нефтохимик" ще играе с "Дея спорт" в дербито на Бургас, докато монтанчани приемат втория "Пирин" (Разлог). И двете срещи са в петък (11 февруари).

"Монтана" беше без старши треньора си Даниел Пеев и капитана Радослав Попов, които са с COVID-19. Помощник треньорът Борис Николов пък има проблеми с лиценза и отборът формално бе воден от най-опитния в отбора - либерото Мартин Божилов.

Домакините от "Нефтохимик" поведоха в началото на първия гейм с 3:1 и 6:3, след което резултатът бе изравнен. Играта продължи точка за точка, но впоследствие монтанчани поведоха за кратко. Двата отбора продължиха равностойно, като в самия край бургазлии наложиха волята си и поведоха след 25:22. Във втората част бургазлии напълно доминираха на полето. Гостите от "Монтана" направиха редица смени, но това не помогна - 25:19 и 2:0 за домакините.

Монтанчани показаха съвсем друго лице в третия гейм, като дръпнаха с 5:1 и 6:3. Момчетата на Николай Желязков догониха съперника, след което играта продължи точка за точка. Борбата продължи като от двете страни на мрежата разменяха ролите си, като Монтана бяха водещи през по-голямата част от времето. В решаващите моменти, след 21-та точка, "Нефтохимик" успя да пречупи съперника, да вземе нещата в свои ръце и да запише чиста победа след 25:23 и 3:0.

Най-полезен за "Нефтохимик" стана Калоян Балабанов с 14 точки (4 блока, 43% ефективност в атака и 36% позитивно посрещане) за победата. Трифон Лапков добави още 12 точки (3 аса и 47% ефективност в атака) за успеха.

За "Монтана" единственият с двуцифров актив бе Жулиен Георгиев с 11 точки (55% ефективност в атака).

Източник: sportal.bg