След дербито Монтана заминава директно за Гърция, където в сряда (9 ноември) ще гостува на ПАОК (Солун) в първи мач от 1/16-финалите на третия по сила евротурнир "Чалъндж къп". Срещата е от 19,00 часа българско време.

В първия гейм домакините от ЦСКА пропиляха аванс от четири точки. "Червените" поведоха с 11:7, но допуснаха спад. От това се възползваха гостите от Монтана, които се активизираха и след добра игра в атака на опитния Мирослав Градинаров направиха обрат за 1:0 след 25:20. Втората част се оказа огледална. Монтана поведе с три точки и диктуваше играта, след което ЦСКА направи обрат в средата на гейма. До края армейците не изпуснаха инициативата и изравниха за 1:1 отново след 25:20.

В третия гейм момчетата на Сашо Попов напълно диктуваха играта и го спечели с убедителното 25:18. Това разколеба Монтана и в четвъртата част ЦСКА поведе с 6:3 и 8:4. Треньорът на монтанчани Даниел Пеев прибягна до традиционната двойна смяна, като на полето се появиха Стефан Узунов и Любослав Симеонов. Това внесе свежест и Монтана успя да изравни при 9:9 и дори да поведе с 13:11. Предимството на гостите обаче се запази само за кратко, като ЦСКА изравни при 15:15 и повече не допусна изненади. Диагоналът на "червените" Димитър Димитров бе във вихъра си, а армейците поведоха с 21:17. ЦСКА запази аванса си докрай и спечели мача след 25:20 и 3:1.

Димитър Димитров изигра нов страхотен мач за ЦСКА и бе над всички с фантастичните 32 точки (6 блока!, 4 аса и 51% успеваемост в атака - +21) за победата и закономерно бе избран за MVP на мача.

За тима на Монтана най-полезен бе Мирослав Градинаров с 18 точки (56% успеваемост в атака - +8), но и неговите усилия не бяха достатъчни за успех.

Източник: sportal.bg