Председателят на Областната организация на Съюза на ветераните Димитър Тихолов връчи почетен знак и на правнучката на полк. Стефан Илиев Емилия Кожухарова. Тя прочете отворено писмо до организаторите и участниците в честването, и до кмета на община Лом Пенка Пенкова.

На честването в НЧ «Постоянство 1856» слова за героизма и в памет на командира и воините от 15-и пехотен ломски полк произнесоха и Иво Антонов - началник отдел "Военни паметници и военно-патриотично възпитание" в Министерството на отбраната, историкът Зоя Апостолова, почетният гражданин на Лом доц. д-р Борислав Великов. Участие в събитието взе и д-р Румяна Раднева, автор на книги и стихове за битката при Дойран и Първата Световна война.

Ученици от ПГ „Найден Геров“ и СУ „Димитър Маринов“ благодариха на проф. д-р Иван Гаврилов за уроците по родолюбие и осигурената от него стипендия за деца от двете училища. В честването на 100 години от гибелта на полк. Стефан Илиев се включиха и областният управител на Монтана Иван Сергисов, председателят на Общинския съвет в Лом Христина Христова и общински съветници. На отбелязването на вековната годишнина участваха още кметове и представители на Василовци и Дондуково, много граждани и ученици от всички ломски училища.