В Концепцията си за стратегическо управление прокурор Пашовска набелязва като приоритети и цели: повишаване квалификацията на прокурорите и съдебните служители; ефективно използване на финансовите средства; оптимално използване капацитета на следователите от следствения отдел при Окръжна прокуратура - Враца; подобряване взаимодействието между прокуратурата и съответните РУ на МВР при работата по спрените досъдебни производства. Предвидени са мерки за подобряване на взаимодействието с разследващите органи, съда, МКБППМН и училищата по отношение превенцията на престъпленията, извършвани от непълнолетни и малолетни, както и за повишаване правната култура на учениците.

Акцент е поставен върху издигане авторитета на съдебната власт и прокуратурата чрез връзки с обществеността при спазване на принципа за неразкриване на факти, оповестяването, на които би попречило на разследването. С оглед оптимално използване капацитета на съдебните служители се предвижда трансформиране на длъжности в рамките на определения бюджет.

Въпроси към кандидата зададоха членовете на Прокурорската колегия Йордан Стоев и Светлана Бошнакова във връзка мерките, които следва да бъдат предприети за намаляване броя на върнатите от съда дела, активизиране дейността на МВР по спрените дела и решаване проблемите със сградния фонд.

Кандидатурата на прокурор Пашовска бе подкрепена от Йордан Стоев и Светлана Бошнакова, които се позоваха на нейните професионални качества, административен опит, създадената организация на работа в прокуратурата и установеното взаимодействие с органите на досъдебното производство.