Приветствие към гостите направи директорът на гимназията - Мариела Горанова.

„Днешният ден е повод да решим накъде да се ориентираме, да опитаме нещо ново и различно, което е свързано с нашето бъдеще, а именно – развитието на дигиталните ни умения“.

По време на събитието бе представена специалността „Електронна търговия“, а специално внимание бе обърнато на професията „Организатор интернет приложения“.

„Ще покажем на учениците проекти, изработени от дванайсетокласниците в учебните часове и различни игри, някои от които вече са в онлайн пространството“, каза за MediaNews учителят по програмиране – Цветелина Стоянова.

Част от седмокласниците имаха възможност да покажат своите знания и умения в някои от игрите.

Интерес у учениците предизвика представянето на стъпките за създаване на уебсайт чрез използването на онлайн платформа. Петима от тях се включиха в обучението. Практическото занимание бе представено от единайсетокласниците Евелин и Иван.

Участниците в обучението получиха сертификат. След презентацията бе разиграна томбола, а късметлиите получиха предметни награди с лика на патрона на учебното заведение - Иван Вазов.

Кулминацията в програмата бе изпълнението на танцьорите от паралелката по хореография.

Официални гости на събитието бяха старши експертът „Професионално образование и обучение“ в Регионално управление на образованието (РУО) - Враца, Елена Нанова - началник отдел "Образование, социални дейности и здравеопазване", Илияна Александрова - -младши експерт "Образование и социални дейности" и Благовеста Иванова - старши експерт "Хуманитарни дейности" в Община Мездра.