Младите добротворци бяха организирали и Коледен базар под наслов "Вярвай в доброто”. Сувенирите за базара бяха изцяло изработени от учениците в Средното училище и техните родители.

Спектакълът „Балкански нрави” бе подготвен от учителите Мирослав Аспарухов, Диана Иванова, Данаил Димитров, Петя Антонова и Таня Милчева.

Коледният дух и настроение бяха пресътворени на сцената от учители и ученици, които заедно пренесоха онова балканско чувство за хумор и самоирония, които предизвикаха и усмивки, и леко прикрит свян у зрителите, сякаш се поглеждаха отстрани в определени ситуации.

Но какво е Коледа без коледари? И те дойдоха, за да донесат мир и благослов за благоденствие в „къщата” на недоволната стопанка, която отново хокаше закъснелия си стопанин.

Наред с балканските нрави, талантливите възпитаници на училището показаха богатството на българския фолклор и огнените ритми на циганските танци. Екзотичните танцьори от клуб „Кая”, с ръководител Катя Тошева, представиха традиционни индийски танци и предизвикаха аплодисментите на публиката.

Коледната атмосфера бе изпълнена с много песни, хумор и празнично настроение, наситена с доброта, съпричастност и вяра, че тази вечер се превърна в истинско коледно чудо за Изабела, Сияна и Цветозара, които бяха скъпи гости, обградени с обич, топлота и увереност, че доброто съществува.

Сумата, събрана от благотворителния спектакъл и коледния базар, възлезе на 3 720 лв. Всяко едно от трите деца получи по 1 240 лв, връчени на родителите от директора на Средното училище.

От името на родителите на трите момичета, благодарност за жеста и таланта на децата на Мездра, изказа майката на Сияна – Десислава Маньовска.