Повечето продавачи, предлагащи продукцията си на Общинския кооперативен пазар, спазваха изискванията за използване на предпазни средства. Те настояваха клиентите да спазват дистанция и да не пипат стоките.

Страх от това да не се заразят имат по-възрастните хора, които посещават пазара и за тях носенето на маски е препоръчително. Вече има повече съвестни хора, които знаят, че спазването на мерките може да помогне за личното им предпазване и на другите около тях.

Неглижирането на мерките и обстановката продължава да бъде тенденция на местния пазар. Част от хората, споделят, че носят маска само, за да не ги глобят.

Припомняме, че в Заповедта изрично бе подчертано, че предпазните мерки се вземат, за да се контролира разпространението на вируса и да се предпазят уязвимите групи. Факт е, че в пазарните дни пристигат търговци от цялата страна, и никой няма представа дали тези хора са контактни и откъде идват.

Въпреки препоръките и изискванията за използване на предпазни средства, все още има малка част от хората, които не ги изпълняват.