Според Генади Събков строително-монтажните работи се извършват съгласно утвърдения график. Има вероятност дори обектът да бъде финализиран с 30-40% по-бързо от предвидения краен срок, който по задание е 16 март догодина. "Въпреки, че ремонта тече доста добре, за мен има неща, които са притеснителни. Тревожи ме фактът, че не е предвиден ремонт на покрива на сградата. Ще проверим какви са условията на договора и ще разговарям с представители на фирмата-изпълнител“, заяви по този повод кметът на Мездра.

"В момента тече ремонт на първия етаж на сградата. Почти готови са осем от стаите. Всички служители работим в пространството в сутерена на заведението. Предполагам, че от другата седмица колегите ще имат възможност да изпълняват служебните си ангажименти на работните си места. Ще изтърпим неудобствата, свързани с ремонта, в името на създаването на по-добри условия за работа на служителите, комфорт за ползвателите на услуги в центъра и най-вече на икономиите от средства, които ще направим с въвеждането на мерки за енергийно обновление на сградата“, каза Наталия Христова, директор на Общинския център за социални услуги и дейности.

В резултат на изпълнението на проекта ще бъдат постигнати резултати с безспорна социална, икономическа и екологична значимост. При реализиране на всички предвидени енергоспестяващи мерки, общият брутен годишен разход на енергия ще се редуцира с 50%. Пакетът от енергоспестяващи мерки ще доведе до значителен екологичен ефект - емисиите на въглероден диоксид ще се редуцират с 77,9 тона/год.