Конкурсът цели, чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване, главно към реките. В надпреварата могат да участват деца, разделени на под категории за юноши (6 – 11 години) и тийнейджъри (12 – 18 години) от областите Монтана и Видин.

Те могат да се присъединят индивидуално, като клас или група.

Фотографиите трябва да бъдат съобразени с темата, да изобразяват живота край река Дунав и да показват отношението на младите фотографи към красотата и опазването на реката. Снимките трябва да са паспартирани (рамкирани), като в долния десен ъгъл следва да бъдат изписани заглавието на творбата, името и годините на участника, а на гърба на творбата- адрес, е-поща и телефон за обратна връзка. Размерът на снимката не следва да е по-малък от 20х30 см.

Крайният срок за приемане на творбите е 31.07.2023 г. вкл.

До тогава следва да бъдат донесени или получени на адрес: РИОСВ - Монтана, ул. "Юлиус Ирасек" №4.

Компетентно жури ще отличи първа, втора и трета награда. Победителите ще получат предметни награди и грамоти. Всеки от участниците може да представи до две свои творби, които не са участвали в други конкурси.

През 2004 година, по предложение на Международната комисия за опазване на река Дунав, за първи път на 29 юни се организира кампания „Ден на Дунав”. С многообразие от инициативи се показва жизненоважната роля на реката и нейните притоци. Събитията вдъхновяват хората, общностите и страните да обединят усилията си за опазването на река Дунав.

За допълнителна информация: 0887 651 556 - Борислава Начева.