Борислава Борисова каза, че Общината е имала готовност, ресурс и желание да организира тазгодишния Видински панаир, който е с над 120-годишна история. „Но предвид удължаването на епидемичната обстановка, за нас са най-важни здравето и живота на хората. Не искаме да бъдем причина за създаването на предпоставки за разпространението на COVID-19. Общинското ръководство разбира сериозността на проблема и нито за миг не се поколебахме да приемем и изпълним решението на Областния щаб“ – заяви заместник-кметът.

Председателят на Общинския съвет сподели, че допреди 10 дни неговото мнение е било да се проведе Видинския панаир, с оглед на това, че е един от най-старите, че ще донесе приходи на много видински фирми, както и на Общината. Днес той също подчерта, че на първо място трябва да стои грижата за здравето на хората и подкрепя решението на щаба.

Областният управител обясни, че що се касае до всички масови мероприятия, които са свързани със струпване на много хора и не може да се направи организация за дистанция и дезинфекция, то те ще бъдат забранени. „Не можем да си позволим Видин отново да се превърне в огнище на заразата“ – категоричен бе той.

Борисова потвърди, че най-близките предстоящи събития, които се организират съвместно с Общината -Retro Parade - Vintage Vehicles Vidin 2020 и Summer Vibes Festival Vidin 2020, ще се проведат при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.