Със заповед на кмета на Общината е разпоредено работно време за временните обекти за хранене и търговия на дребно - от 10.00 ч. до 2.00 ч., с ползване на озвучаване до 23.00 ч.; за атракционния кът с люлки, стрелбища и други увеселителни съоръжения - от 10.00 ч. до 23.00 ч., като стриктно се спазват допустимите норми на шум. Съобразно въведената временна организация на движението улиците „Баба Вида“ и „Княз Борис I“ стават еднопосочни и ще бъдат сигнализирани с пътни знаци. За паркиране на моторните превозни средства се обособяват следните места:

В двора на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, като влизането към паркинга се осъществява от площад „Баба Вида“ по ул. „Княз Борис I“; Обособена площ до Детска градина „Детелина“, като влизането се осъществява от ул. „Баба Вида“ по ул. „Алеко Константинов“; Обособена и обозначена площадка за паркиране на таксиметрови автомобили на площад „Баба Вида“ и Епиграфския център (бивш турски склад).

Концертната програма на 24 август ще започне в 20.00 ч. с изпълнения на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. След това посетителите на панаира ще забавлява популярната българска певица Тони Дачева.