© Община Мездра

Изпълнението на проекта включва фрезоване на старата асфалтова настилка на съществуващата спортната площадка, битумен разлив, полагане на пясъчен асфалтобетон плътна смес и на акрилна система за спортни терени и игрища, разчертаване/маркировка на игралните полета и др.

В резултат: ПГ „Алеко Константинов“ вече разполага с комбинирано спортно игрище с размери 25/40 м за практикуване на три вида спорт - мини футбол, волейбол и бадминтон.

Средствата за изпълнение на проекта в размер на 97 207.25 лв. с ДДС са осигурени от Държавния бюджет на Република България за м. г., а изпълнител на строително-монтажните работи е столичната фирма „Булстрой - монтажи“ ЕООД, която спечели обществената поръчка, обявена от Община Мездра.

Целта на Програмата на МОН за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища е подобряване на условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито за пълноценно упражняване на спортните дейности в училищата като предпоставка за разширяване на обхвата и оптимизиране на двигателния режим на учениците.

Проектът на Община Мездра за ремонт на спортната площадка в ПГ „Алеко Константинов“ е едно от 132-те проектни предложения, одобрени за финансиране по двата модула на програмата: Модул 1 „Изграждане на спортни площадки със специализирана спортна настилка“ и Модул 2 „Основен ремонт на спортни площадки“. Одобрените за финансиране проектни предложения са на обща стойност 16 190 700 лв., от които 15 млн. лв. национално финансиране и 1 190 170 лв. съфинансиране от отделни общини.