Вестниците и сайтовете ги четат тия долу, в ниското. Писнало им е от безплодните парламентарни дебати, от празни обещания и ялови законотворения и искат хорицата садистично да позлобеят, че гадостите, случващи се с другите, не са техен проблем. В тази връзка журналистите им помагаме на тия дребни душици. Като трапери бродим из улици и институции, белким открием нещо зловещо. Ако пък съумеем и да го щракнем с дигиталните си апарати, материалът става супер. Дай ни на нас компромати, пък нищо ,че нямаш сестра...

Мисля си, че е мърлящина да се играе перверзно със словото. То трябва да се реди мъдро. "В началото бе Словото... " - така започва Евангелието си апостол Йоан и продължава: "Словото беше у Бога и Словото бе Бог...”

Понеже е Светлата седмица, след Великден и сега се сещаме за Христос, да си изповядаме греха, че духовността ни е на умиране. Уж началото й българско се свързва с делото на светите братя Кирил и Методий и писмеността би трябвало да ни е ясен път към Богопознание и спасение на душите. Омърсена, и аз трябва да съм от това, че написах някои неща по-горе.

Светла седмица е! Иде ми да напиша нещо много красиво за една майчина сълза от радост, в която са всички цветове на дъгата… Иска ми се да разкажа как едно коматче пресен хляб в ръцете на дете ми прилича на гълъб… И за любовта ми се иска да пиша...

Няма как да стане. За добрите дела е скучно да се чете. По-леко е да драскаме под товара от страховете и предразсъдъците си, забравяйки, че "словото беше у Бога и Словото бе Бог”. С красивото и доброто няма как да впечатлим читателя. Ще ни обвинят в наивизъм и посредственост.

И понеже освен в демократична Европа, живеем и в условията на див капитализъм с криза в икономиката, давайте, братя, да пишем как наръган с нож си събира червата в шепи. Със сигурност така ще смаем простака.

А на нас, на нас Господ дали ще ни прости? Ще простим ли ние на самите себе си?

По Великден стават чудеса. Може пък да вземем да пишем за хубавите неща и духовността да отвори очи от страниците на медиите с човешко лице. Дай Боже! Амин!