Ани Павлова, ученичка в XI клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов", и дванайсетокласничката Теодора Александрова от ПЕГ "Йоан Екзарх" във Враца са победители в тазгодишното издание на "Работилница за репортери", стана ясно на финала на церемонията по награждаването на призьорите в ученическия конкурс обучение за млади журналисти.

Двете врачанки се пребориха за първото място в остра конкуренция от над 80 ученици от гимназиалния етап в средните училища в Божурище, Враца, Годеч, Драгоман, Своге и Сливница. Те ще пътуват в Брюксел по покана на патрона на проявата, евродепутата Ева Майдел. Освен това ще прекарат един ден с топ журналиста от bTV Кристина Баксанова, която бе част от професионалното жури на "Работилница за репортери 2018 - Родова памет".

С достойно представяне в конкурса се отличи и мездренката Жаклин Петрова, ученичка в XI клас от ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца.

Ани Павлова ще усвоява тънкостите на журналистическата професия при Мариета Фидосиева, главен продуцент в БНТ2, която за втора поредна година е част от журито на конкурса. На свой ред, Теодора ще бъде стажант в новините на телевизия Bulgaria ON AIR. Двете момичета, заедно с всички финалисти и посланици на общини от конкурса ще посетят и Нова телевизия, по покана на журналиста и водещ на новините на сутрешния блок на NOVA Марина Цекова.

За втора поредна година бяха определени и посланици на общините, които получават и специална парична награда от кметовете на съответните общини и се ангажират като млади посланици да популяризират културно-историческите забележителности на своята община и добрите примери и практики в нея.

Враца - Владимира Христова и Румяна Георгиева - XI клас, СУ „Христо Ботев“

Мездра - Жаклин Петрова, XI клас от ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца

Прием в избрана специалност в катедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС - Даяна Благоева и Румяна Георгиева от СУ "Христо Ботев" - Враца, Жаклин Петрова от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца.

Благодарение на Ани Павлова и Теодора Александрова Враца получи домакинството на церемонията по награждаване на победителите в "Работилница за репортери 2019".