След кратка художествено-литературна програма, госпожа Нели Найчова отвори капсула на времето, зазидана в сградата на училището преди 25 години. Отварянето беше изключително емоционално. През 1995 година тогавашния директор на училището, господин Богдан Малджански и педагогическия колектив, заедно с учениците, написали послание към бъдещото поколение, в което призовават възпитаници на училището да запазят традициите, да бъдат родолюбци и да славят с гордост името на училището си.

Днешният педагогически колектив и учениците, които се обучават в училището, също отправиха послание към бъдното поколение, което ще се отвори след 10 години. „Завещаваме ви нашата сила, нашата обич, нашата вяра и дързост! Не забравяйте, че трябва да работите и да творите в името на родното училище, за да пребъде то докато я има България“.

В края на събитието гостите се насладиха на филм, в който се разказва историята на училището. Госпожа Нели Найчова връчи плакети на началника на РУО-Враца, на кмета на общината и на председателя на общински съвет- Борован.

Поради създалата се обстановка тази година събитието се проведе при стриктно спазване на всички предписани противоепидемични мерки.