Според приложеният към делото доказателствен материал, Христова е измамила собственика на ЕТ ”Бичер - Интернационал” за това, че представляваната от него фирма от 1.06.2015 г. ще бъде подизпълнител по сключен от нея договор за доставка на хляб със затвора във Враца. До средата на септември тя го е измамила с 6 800 лв. Собственикът на фирма ЕТ "Сашо Б.” също се е вързал на лъжата й, че ще бъде подизпълнител по сключен от нея договор за доставка на тестени закуски с врачанския затвор и Христова му е измъкнала 4 362 лв.

Съдът е намерил, че Христова е причинила имотна вреда с общ размер на 11 162 лв. На основание текстовете от Наказателния кодекс състав на Районния съд Враца произнесе присъда. Измамницата е осъдена на осем месеца лишаване от свобода, като наказанието е отложено за изпитателен срок от три години.

"Бизнесдамата" е осъдена да плати на собственика на ”Бичер - Интернационал” 6 800 лв., заедно с лихвата, представляваща обезщетение за претърпените от него имуществени вреди, вследствие на престъплението. Христова е осъдена да изплати и 4 362 лв на управителя на ЕТ ”Сашо Б.”. Сумата пък в размер на 446,48 лв., представляваща държавна такса върху уважените граждански искове, също ще трябва да плати Христова.

Има и още разходи за хитрата дама. Тя ще трябва да се бръкне с 1 600 лв., за да плати разноските по делото на един от измамените. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Враца.

Измамницата ще си прати за стореното престъпление. Тя вече има съдебно досие и ще възстанови сума много по-голяма от тази, която си е присвоила.