На заседанието инж. Доцов отправи апел към кметовете и наместниците за предприемане на мерки относно зелените и биоразградими отпадъци. Кметът подчерта, че режимът на тяхното събиране и извозване е различен от този на битовите отпадъци. Дори наблегна, че е най-добре стопаните да ги компостират в собствените си дворове, при което впоследствие ще имат чудесна биотор.
Инж. Милчо Доцов разказа как за себе си е взел това решение и е създал компост в своята домашна градина. Допълни още, че всеки тон отпадък струва на общината около 100 лева допълнителни разходи, а всяка година се дофинансира дейност „Чистота“ с около 100 000 лева. Ето защо основна цел на общината е да намали обема на отпадъците, които се извозват в Депо – Монтана, още повече, че намаляването им е и задължителна за изпълнение европейска директива.

Кметът обсъди с кметовете и кметските наместници спешни въпроси, които ги вълнуват, а след това срещата протече при обявения дневен ред. Присъстващите бяха запознати с графика за поддръжка на уличното осветление и радиоточката на територията на Община Берковица, въпроси относно рязане и кастрене на дървета, разпределението на дърва за огрев и строителна дървесина от ДГТ за календарната 2018 г., както и Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.