Кметът използва момента, за да благодари на управителя на Общинското предприятие „Чистота“ в Мездра инж. Тодор Христов, за добре свършената работа през последните две години. В тази връзка, Аспарухов обяви, че ще се оптимизира работата на предприятието. То ще се заеме с още дейности като гражданска защита, довършване на ремонта на пазара в града, отговорност за лагера в Шабла, както и стопанисване на важни общински обекти на територията на общината, които ѝ осигуряват приход.

Аспарухов представи на местните управници списък с улиците, чиито ремонт и подмяна на водопровод ще започне в началото на следващия месец.

Предвидените улици са: „Станке Димитров“ – Лютиброд, „Васил Коларов“ – Лик, „Иван Йончев“ – Типченица, „Георги Димитров“ – Моравица, „Стара планина“ – Крапец, „Незабравка“ – Ребърково, „Йордан Куртев“ – Елисейна, „Христо Ботев“ – Долна Кремена, „Христо Михайлов“ – Горна Бешовица, „Заводска“ – Зли дол и „Васил Левски“ – Царевец.

Относно данъчната кампания за 2021 г. Аспарухов подчерта, че в повечето села събираемостта на таксите е над 70%. Той добави още, че ще се проведе обучение свързано с Данъчната система, за да може хората да плащат в кметствата по населени места.

На срещата зам.-кметът Нели Минева заяви, че през кметовете и кметските наместници вече ще минават и отчетите на личните асистенти.

Кметът Иван Аспарухов поясни още, че всички проекти и тяхната реализация зависят от приемането и състоянието на държавния бюджет за 2022 г., който все още се обсъжда от управляващите.