Областна администрация - Враца чрез изпълнението на проекта ще предостави на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ репатриращ автомобил за катастрофирали тежкотоварни автомобили и спасителен технически автомобил, лодка с транспортен колесар, а на Община Враца - снегопочистващ автомобил с разпръскващ модул.

Техническото оборудване по проекта, което ще се предостави на Центъра за спешна медицинска помощ, включва многофункционален апарат за ЕКГ, дефибрилация и мониторинг на спешен пациент, с възможност за пренос на всички жизнени параметри в реално време, транспортни респиратори за командна и асистирана вентилация с кислородни бутилки за санитарни автомобили, линейки с ковьози за транспортиране на новородени, както и специализиран автомобил за транспортиране на кръвни продукти и човешки органи за трансплантация.

Планираният бюджет на проектното предложение е 6 млн. евро, като половината от тях са предвидени за изпълнението на проекта от страна на Областна администрация - Враца. Периодът за изпълнение е 36 месеца.