Третокласният път е основна връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и Дъбова махала с Монтана, Лом и Видин, както и с пристанище Лом и ферибота Видин Калафат. Участъкът е алтернативен маршрут на път I-1 Видин Монтана, част от коридор 4 от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T). Отсечката е част от един от най-натоварените участъци в региона северния път за Видин. Шосето поема огромен трафик не само от леки автомобили, но и от тирове и автобуси, тъй като разстоянието по него между двата града е с около 20 километра по-кратко от това по Е 79.

Пътят е третокласен. Ежедневно край къщите на хората минават десетки тежкотоварни автомобили. Жителите на селата, които през миналата година внесоха подписка с искане да бъде забранено движението на тировете по маршрута, сега са доволни. "Радвам се, че ще имаме хубав път", каза 72- годишната Петрана Димитрова от село Студено буче.

Проектът предвижда полагането на нова асфалтова настилка, ремонтирането на 5 мостови съоръжения и 3 кръстовища, нова хоризонталната маркировка, ограничителните системи и знаци. Изпълнител на лот 18 е КАРО-ПЪТСТРОЙ ЗЗД, с участници: КАРО ТРЕЙДИНГ ООД и ПЪТСТРОЙ 92 АД. Срокът за изпълнение на рехабилитацията е 18 месеца.

На символичната първа копка на обекта в село Студено буче присъстваха областният управител на Монтана Росен Белчев, кметът на Монтана Златко Живков, директорът на дирекция "Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕСУ" в Агенция "Пътна инфраструктура" Николина Чапанова, директорът на Областно пътно управление - Монтана инж. Ивайло Спасов, народните представители от ГЕРБ Ирена Димова и Дилян Димитров, представители на строителя, надзора и др.