Община Мездра изпълнява проект „Нови услуги за децата на Мездра и техните семейства“, който се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура“, Процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие, както и от националния бюджет.

Основна цел на проекта е изграждане на Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. В рамките на проекта е предвидено преустройство на съществуваща сграда.

Специфичните цели, заложени в проектното предложение, са осигуряването на социално включване и равен достъп до услуги на децата и младежите, включително и на децата с увреждания, настанени в резидентните такива; разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот на децата и техните семейства и повишаване на информираността на обществото за предстоящото изграждане на новите социални услуги, целевите групи и пакета от мерки, насочени към тяхното социално включване, и популяризиране на финансовата подкрепа от Европейския съюз.