Нека припомним, че 41-годишният певец, композитор, текстописец и продуцент, като солов изпълнител и с дует „Каризма” завоюва всички възможни музикални награди в България и много международни. Той спечели и редица призове извън музикалната сцена – като личност и за влиянието си върху съвременната култура. Песента на Миро „Има смисъл” е поставена във времева капсула на Антарктида за следващите 50 години под българския православен храм на ледения континент.

Непосредствено след Миро – в 21,30 ч. на централния площад “ ще свирят талантите на България от духов оркестър “Vivo Монтана”.

Концертната програма ще започне обаче още в 18,30 ч. Подгряваща група ще бъдат “G91». Младите изпълнители от побратимения на Монтана Бялогард – Полша, ще представят програма от популярни полски песни, някои от класическите световни хитове, а също така и оригинални "шанти", изпълнявани от моряците на големите ветроходни кораби.

След едночасовото музикално шоу на “G91», сцената ще превземат фолклорните танцови състави и певческите формации от Монтана. Техният спектакъл ще започне в 19,30 ч. и ще прелее в концерта на Миро.