„Дължим това на ентусиазма на служителите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, подкрепата на Националната асоциация на кметовете на общините в България и на самите кметове. През идната година ни предстои да подкрепим усилията на още 22 кметове на общини с население под 20 хил. души да създадат доброволни отряди, за да можем в края на предстоящата година да се похвалим, че приблизително 3500 доброволци са обединени в 250 структури към общините.

Доброволчеството е осъзнато решение да дариш безвъзмездно собствения си труд, за да помогнеш със знания и усилия на човек в беда. Благодарение на вас тримата, 30 души продължават да се радват на живота. Благодаря за това, което правите. Бъдете пример за другите, пожела главен комисар Николов.

Благодарим на тримата мъже, Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев, които са пример за доброволчеството и показват на практика грижа за другите. Това е бъдещето. Постепенно изпълняваме Националната стратегия за развитие на доброволчеството и виждаме резултата – трима души спасяват 30 в критична ситуация. Благодаря им, както и на кмета за инициативността за осигуряване на оборудването им.

Няма политика, коалиции и цветове при спасяването на човешки живот, важно е да поощрим чувството на съпричастност на хората, които сами се квалифицират, за да помагат на свои съграждани и първи да реагират при необходимост. Благодарим ви всички, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на тържеството по награждаването на доброволците.